Tegenwoordig is de Moezeköttel een kleinschalig openluchtmuseum. In de loods waar vroeger de landbouwkarren werden gestald is een bezoekers- en informatiecentrum ingericht. De Moezeköttel is een rustpunt voor fietsers en wandelaars.
Blote voetenpad
Openlucht theater Engbergen
Engbergen is een uitgebreid gebied met fraai bos, grote weilanden en rustgevende riviertjes. De IJssel stroomt er midden door. De heuvels van Engbergen zijn zogenaamde rivierduinen, gevormd in een droge tijd aan het einde van de laatste IJstijd, zo’n 9000 jaar geleden. Droog zand stoof met westelijke winden op uit het dal van de Oude IJssel en vormde deze duinen. De heuvels bereiken een hoogte van 25+ NAP en steken 10-15 meter boven de omgeving uit. De Engbergse heuvels zijn met bos begroeid. Aan de rand van deze heuvels is ruim een eeuw geleden een grafveld met urnen uit de IJzertijd ontdekt.
Gruftkapelle
Kasteel Anholt
Tegenwoordig is het kasteel een museum en herbergt het onder meer de grootste privéverzameling schilderwerken van Nordrhein-Westfalen. Werken van beroemde schilders als Rembrandt, Jan van Goyen en Gerard ter Borch zijn er te vinden. Maar er is meer te genieten: een maar liefst 230 m2 grote bibliotheek in classicistische stijl die de voormalige boekenverzamelingen van het Cisterciënzer klooster Groot Burlo, de Graven van Bronckhorst-Batenburg en de vorsten van Salm-Salm omvat. Daarnaast zijn er prachtig porselein, een vorstelijke huisinrichting en een wapenkamer te bewonderen.
Spitfire verongelukt
Huis Landfort
In het midden van de 18e eeuw was het een jachthuis van de heren van Anholt. Na vele eigenaarswisselingen werd het kasteel in 1823 gekocht door Dr. Johan Albert Luyken, die het schonk aan zijn zus Christina Magaetha. Zij liet het kasteel verbouwen, de gracht dempen en breidde het huis uit door middel van twee kwartcirkelvormige vleugels. In 1641 had al een grondige verbouwing plaatsgevonden waarbij een vierkant huis gebouwd werd met op iedere hoek een toren, voorzien van een uiendak. Deze originele bebouwing gaat nog grotendeels schuil in het tegenwoordige huis. De monumentale tuin is naar een ontwerp uit 1823 van J.D. Zocher jr. Met subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds zal de nu verdwenen moestuin worden gerestaureerd. Daarnaast vindt algeheel herstel van Huis Landfort plaats. In de toekomst zal het Huis gaan dienen als nationaal bezoekerscentrum.